موزه ملی بانکوک

این موزه اولین موزه عمومی این کشور است و بزرگترین در نوع خود در منطقه جنوب شرق آسیا می باشد. پادشاه رامای پنجم در سال ۱۸۷۴ دستوری صادر می کند که پیرو آن اولین موزه عمومی تایلند در محل کاخ بزرگ و در داخل سالن کنکوردیا به منظور نمایش کلکسیون خصوصی شاه قبلی که پدرش بوده بر پا می گردد. در همان سال، شاه رامای پنجم دستوری دیگری در خصوص نقل و انتقال محل موزه از سالن کنکوردیا به کاخ جلورا صادر نمود که سبب شد این موزه به موزه کاخ جلو شهرت بیابد.

منطقه جنوب شرق آسیا

سه نمایشگاه و گالری دائمی در محل موزه ملی بانکوک بر پا می باشد. این سه نمایشگاه عبارت هستند از: گالری تاریخچه تایلندی، مجموعه های باستان شناسی و تاریخ هنر (شامل دو گالری هنر دوران پیش از تاریخ و هنر دوران تاریخی می باشد)، مجموعه های هنر تزئینی و قوم شناسی. هر یک از این گالری ها آثار ارزشمند وقدیمی را در خود جای داده اند که هر بیننده ای را به تعجب وا می دارد. محل برپایی موزه ملی بانکوک سابقا به عنوان یک قصر مورد استفاده داشته است.این سازه چندین ساختمان مجلل را در بر می گیرد. آثاری مربوط به سبک های هنری جنوب شرق آسیا، گنجینه های طلا، سنگ های قیمتی، مجسمه ها، ماسک ها و عروسک ها، سرامیک، البسه و منسوجات، سلاح های چینی، صنایع دستی و آلات موسیقی در این موزه به چشم می خورند. سه سالن اصلی برای نمایشگاه ها در موزه وجود دارند که عبارتند از؛ سالن Siwamokhaphiman که در حال حاضر خانه هنر تایلندی است و در کاربری اصلی خود کاخ پادشاه رامای اول بوده است. کلیسای کوچک بودایی که بر روی دیوار های آن صحنه هایی از زندگی بودا به تصویر درآمده است و در سال ۱۷۸۷ ساخته شده است. خانه قرمز نیز محل نمایش سبک زندگی مردم قدیمی تایلند است و در ابتدا هم متعلق به سودارکا خواهر بزرگ شاه رامای اول بوده ودر ساخت آن از درخت ساج استفاده شده است. موزه ملی بانکوک همه روزه از روز چهارشنبه تا روز یکشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ عصر البته به جز زمانی هایی که مصادف با تعطیلات ملی تایلند است برقرار است و آماده ارائه خدمات به گردشگران و بازدید کنندگان می باشد. در روز های چهارشنبه و پنجشنبه تور هایی به داوطلبان زبان خارجی ، به زبان انگلیسی، آلمانی، ژاپنی و فرانسوی اختصاص داده می شود که از ۹ صبح آغاز می شوند.

 

موزه ملی بانکوک


ژئوپارک جهانی قشم

ژئوپارک جهانی قشم در غرب این جزیره زیبا واقع شده که به عنوان اولین و تنها ژئو پارک خاورمیانه در سال ۲۰۰۶ در یونسکو به ثبت رسید و ایران نیز به خاط همین موضوع یکی از شش کشور صاحب ژئو پارک در قاره پهناور آسیا شناخته شد و امتیاز گرفت. اینجا یکی از منحصر به فردترین ژئو پارک های جهانه که به دلیل قرار گرفتن در کنار سواحل زیبای خلیج فارس و جنگل دریایی حرا به پارک زمین شناسی ایران تبدیل شده. وجود مجسمه های طبیعی و نقش برجسته های پراکنده، چین خوردگی ها و کوه های شگفت آور، سطوح تخت و صفه ها در ارتفاعات، ستون های حاصل از عوامل فرسایش، برجستگی ها و فرورفتگی های به وجود آمده از هوازدگی، مخروط افکنه ها و قطعه های فرو افتاده در پای ارتفاعات، کوهسرها و هیکل های که به دست هنرمند طبیعت پدید آورده، تندیس های اعجاب آوری که در شکل هایی مثل لاک پشت، سگ، مارمولک، اسب آبی و یا حتی چهره آدمی در حالت خشم و فریاد، پدیده های زمین شناسی نادر و بی مانندی هستند که هر یک به تنهایی جذابیت و زیبایی خاص را در منطقه گردشگری قشم بوجود می آورد.

در امتداد درازای جزیره قشم ، رشته کوهی قرار گرفته که ارتفاع آن به ندرت از سیصد متر تجاوز می کند. طول این رشته کوه که از شرق به غرب در سراسر جزیره کشیده شده است. تقریباً مساوی با طول قشم و در حدود یکصد و ده کیلومتر است.

کوه های قشم وضعیت و شکل کاملاً ویژه ای دارند. این کوه ها از لایه های رسوبی افقی و موازی تشکیل شده اند به گونه ای که پی گیری لایه های مختلف کوه در سراسر جزیره کاملاً ممکن است. تنها در دو نقطه، به دلیل حضور گنبدهای نمک ، ترتیب و شکل قرارگرفتن لایه ها از حالت افقی خارج شده است. در بخش غربی جزیره که گنبد نمک (کوه نمکدان) قرار گرفته، ارتفاع این لایه ها در اثر فشار گنبد افزایش یافته و به ۳۹۵ متر رسیده است. در بقیه ارتفاعات جزیره بلندی کوه ها در حدود دویست متر است. در بلندی این ارتفاعات دشت های کاملاً مسطحی قرار دارند که پوشش گیاهی بسیار خوب نیز دارند (مانند منطقه موسوم به بام قشم که درختان کهنسالی در آن وجود دارد). اطراف این کوه ها را دیواره های بلند قرار گرفته اند که در اثر باد و باران و دریا فرسایش یافته و شکل های بدیعی به وجود آورده اند. دشت ها، دره ها ، سواحل و کوه های جزیره هم وضعیتی یگانه و کم نظیر از نظر پوشش گیاهی، حضور حیات وحش و وجود پدیده های نادر زمین شناسی دارند. بخش غربی جزیره قشم از بیشترین زیستگاه های با ارزش برخوردار است و پدیده های زمین شناسی بسیار زیبا، بی نظیر و عظیم در این بخش جزیره به وفور دیده می شود. در این بخش از جزیره علاوه بر گونه های گیاهی و جانوری زیبا ، کمیاب و در خطر انقراض که در سطح ملی و همچنین جهانی از ارزش بیشتری برخوردار ند. پدیده های زمین شناسی نادر و بی مانندی نیز وجود دارند که هر یک به تنهایی جذابیت و زیبایی خاص دارند.

در سال ۲۰۱۶ میلادی، در پایان دویست و یکمین نشست شورای اجرایی یونسکو، ۸ ژئوپارک جدید از کشورهای ایران، مکزیک، چین، اسپانیا، فرانسه و کره جنوبی به عنوان ژئوپارک‌ های جهانی یونسکو اعلام شدند. بنابراین ژئوپارک قشم که در سال ۱۳۸۵ برای نخستین بار عضو شبکه جهانی یونسکو شده و در سال ۱۳۹۱ از این شبکه خارج شده بود، با تلاش‌ های شبانه‌ روزی جامعه محلی، کارشناسان و مدیران و با حمایت کامل مدیریت عامل سازمان منطقه آزاد قشم موفق شد دوباره به این عنوان ارزشمند دست یابد.

ژئوپارک قشم